Hulp gezocht bij toernooien!

27 april 2024


Begin juli organiseren we weer een tweetal schitterende toernooien op de Rhijenhof. Dit begint met het open toernooi dat terug is van weggeweest! Van 1 tot 7 juli zal dit weer plaatsvinden.
De week erna zijn de internationale toppers weer te bewonderen tijdens ITF The Hague op ons park! 
Voor beide toernooien zijn we op zoek naar enthousiaste mensen die het leuk vinden om te helpen bij de organisatie. 

Bij het open toernooi zal het zwaartepunt hiervan liggen op de tournament desk. Bij het ITF helpen we als club traditioneel gezien op meerdere onderdelen. Voor dit toernooi zoeken we kinderen die het leuk vinden om ballenkind te zijn! Maar ook mensen die het leuk vinden om chauffeur te zijn en in een gesponsorde auto spelers, begeleiders en scheidsrechters van en naar hun hotel te vervoeren. 
Daarnaast zijn we altijd op zoek naar baanpersoneel dat de banen wil onderhouden (slepen, sproeien, etc). 

Spreekt dit je aan en wil je bijdragen?
Mail dan naar [email protected] of spreek Richard aan op de club.

Wat is het ITF-toernooi?
Het ITF The Hague is in 2024 het grootste en hoogst genoteerde internationale tennistoernooi van Den Haag en omstreken.
Het is in Nederland na het ABN Amro toernooi & Rosmalen één van de grootste toernooien dat er is. Mede hierdoor trekt het de top 1000 van de wereld naar zich toe!Zie ook: https://worldtennisthehague.com

Wie organiseert het ITF?
Een groot toernooi zoals het ITF kan alleen georganiseerd worden door een goede samenwerking tussen een aantal partijen.
Hierbij zijn o.a. betrokken de KNLTB, Burgersdijk Tennis en Sportpark De Rhijenhof, maar ook Tennisclub De Rhijenhof.
We zijn er trots op dat deze samenwerking leidt tot een van de grootste (en mooiste) toernooien van ons land.

Wat doet de TCR?
De tennisclub is ooit begonnen met een aantal ondersteunende taken, maar neemt een steeds grotere rol in bij het organiseren van het toernooi. We zien dat een goed toernooi dat soepel loopt, valt of staat met vrijwilligers die zich hiervoor inzetten. Alleen samen kunnen we deze successen behalen. Daarom zijn we ieder jaar opnieuw op zoek naar vrijwilligers.

Wat kan ik doen?
Vind je het leuk een bijdrage te leveren? Dan horen we dit graag. Dit kan ondersteuning van één dagdeel (bijvoorbeeld een ochtend of een avond) zijn, of een aantal dagdelen in de week van het toernooi.
Wij zoeken o.a. mensen die willen ondersteunen bij de entree, mensen die spelers en begeleiders willen halen en brengen en mensen die willen helpen bij de bar.

Tournament Desk:
Hier melden de spelers en begeleiders zich, je voorziet ze van informatie, inspeelbanen, ballen of starttijden. 

Halen & brengen:
Vanuit de sponsor krijgen we een aantal auto's tot onze beschikking, hiermee halen en brengen wij spelers, begeleiders en scheidsrechters van en naar de Rhijenhof. 
Zij verblijven in een hotel in de buurt. Vooral in de ochtend en aan het einde van de middag is het spitsuur voor onze chauffeurs.
Mocht je dit leuk vinden, dan zou je hulp van 8:00 tot 11:00 of van 17:00 tot 20:00 erg welkom zijn! Met 3 uurtjes zou je de club en het toernooi al kunnen ondersteunen. 

Bar en keuken:
Tijdens het toernooi is het aantal mensen op de baan en het aantal bezoekers een recordaantal. Hierdoor is het ook vaak druk aan de bar en bij de keuken. Door een goede samenwerking met lokale partners is de keuken de laatste evenementen verhuurd en loopt dit goed, maar voor de bar kunnen we altijd vrijwilligers gebruiken. Dit kan door glazen te halen, bestellingen op te nemen, of biertjes te tappen.

Aanmelden
Lijkt het je leuk om een van de activiteiten te ondersteunen en mee te helpen? Laat het ons weten en meld je aan door een mail te sturen naar [email protected], of spreek Richard aan op de club.
Als je nog verdere vragen hebt of eerst wat meer informatie wilt, geen probleem, reageer met je vraag!

Met vriendelijke groet,

Namens de ITF organisatie,
Richard Olrichs
[email protected]

Nieuwscategorieën