Reglement voor baanreservering

10 mei 2020


Reglement tennissen op Sportpark de Rhijenhof tijdens Coronacrisis  

 

Digitaal afhangen

We gaan geleidelijk naar het verder openzetten van het park, zij het onder maatregelen. Deze maatregelen gelden in ieder geval tot 1 juni. Vanaf die datum zullen de maatregelen hopelijk verder versoepeld worden. Klik hier voor het reglement.

Maatregelen tot 1 juni

Looproute om ervoor te zorgen dat spelers elkaar zo min mogelijk tegenkomen, is er is een vaste looproute met eenrichtingsverkeer ingesteld op het park. Iedereen dient zich hier aan te houden. Voor informatie over de looproute kijk op de homepage van website www.tcrhijnhof.nl.   

Openingstijden:

Senioren: maandag t/m vrijdag 09:00 tot 22:30 uur (geen toezicht nodig), weekend 09:00 tot 16:00 uur.

Jeugd t/m 17 jaar: maandag t/m vrijdag 13:00 t/m 17:00 uur (met toezicht), weekend 10:00 tot 14:00 uur.

Mocht er geen toezichthouder aanwezig zijn bij de jeugd t/m 18 jaar dan kan er niet getennist worden.    

Er wordt alleen digitaal afgehangen. Dit betekent, dat je de KNLTB club app moet downloaden, want alleen via die app kun je digitaal afhangen. Hoe dat moet en hoe je digitaal moet afhangen staat in een kort stappenplan. Kijk op de website hoe het werkt.  

Ben je ook met hulp van familie en vrienden echt niet in staat om de app te downloaden of weet je niet hoe je er mee om moet gaan, dan zijn wij bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 10:00 en 16:30 uur (telefoon 0174-292906). Hier kunnen we dan √©√©nmalig de reservering voor je in orde maken. Meerdere reserveringen tegelijk doorgeven is niet mogelijk. Zo geven we iedereen een kans om te spelen.   

Het is alleen mogelijk om te singelen en onder voorwaarde te dubbelen. De voorwaarde voor het dubbelen betreft het wonen onder 1 dak. Dat betekent, dat je alleen als gezin mag dubbelen of bijv. dubbelen tegen een ander stel wat onder 1 dak woont.    

Je kunt maar 2x digitaal afhangen (45 minuten per keer) en 2 dagen per week (er kan dus maximaal 2 x 90 minuten per week gespeeld worden). De tijden voor de banen zijn nu zodanig ingesteld dat je zowel voor een singel als een dubbel 3 kwartier kunt spelen. Hierna is het de bedoeling dat je naar huis gaat. Het is dus niet mogelijk om via de app of het afhangbord hierna nog een tijd te reserveren. Het afhangbord zal ook afgeplakt zijn.   

De jeugd tot en met 18 jaar mag alleen vrijspelen als er een toezichthouder aanwezig is. Daarom zijn we in het weekend op zoek naar toezichthouders. Dit is een oproep voor ouders/vrijwilligers. Gaarne opgeven via [email protected]    

Samenvattend

Ga verstandig om met bovenstaande maatregelen en volg de regels strikt op. Bij overtreding zijn de gemeentelijke boetes niet misselijk en zullen deze worden verhaald op de overtreders. Ook zal in die gevallen de pas van de overtreder worden geblokkeerd. Volg tot slot altijd de aanwijzingen op van de toezichthouders, Sportpark de Rhijenhof en het bestuur. Het park is dagelijks geopend tussen 9:00 en 22:30 uur.   

Openstelling Sportcentrum

De entree van het sportcentrum blijft tot nader orde gesloten. Dat geld ook voor de tennis binnenbanen, de squashbanen en de Brasserie. Iedereen wordt verzocht thuis naar het toilet te gaan, maar voor noodgevallen zijn de toiletten geopend. De toiletten zijn alleen bereikbaar via de zijdeur bij baan 1.  

Brasserie de Rhijenhof

De Brasserie mag vanwege de overheidsmaatregelen nog niet open. Jeffrey gaat samen met het bestuur zijn best doen om in ieder geval het terras vanaf 1 juni open te stellen voor onze leden.    

Tennisshop Burgersdijk

Je racket laten bespannen, gripje laten vervangen of een blik ballen aanschaffen? Het kan bij de tennisshop. Elke werkdag in de avond tussen 17:00 en 20:00 uur en in op zaterdag van 9:00 tot 12:00 uur zijn wij aanwezig voor vragen en advies. Je steun wordt in deze moeilijke tijden erg gewaardeerd.   

Tot slot

De afgelopen drie dagen is er achter de schermen ontzettend hard gewerkt om al het bovenstaande in orde te maken. Door een goede samenwerking tussen Sportcentrum de Rhijenhof, Burgersdijk tennis en de TCR hebben we een geheel nieuw systeem ingericht, de club App gebruiksklaar gemaakt en de geplande lessen in het reserveringssysteem gezet.  

Wellicht gaat er iets niet goed, accepteer dit en meldt het bij [email protected].  

Over de speeltijden kan niet gediscussieerd worden, alle leden willen weer een balletje slaan en wij moeten als club ervoor zorgen dat het niet te druk wordt op het park. Zodra wij constateren dat de drukte meevalt zullen de mogelijkheden verruimt worden. Vooralsnog jullie begrip.

Nieuwscategorieën