Jeugd

 

TENNIS JEUGD

Om tennis voor de kinderen  t/m 12 jaar nog leuker te maken is er  sinds september 2013 veel veranderd op het gebied van de training en de competitie van het jeugdtennis tot en met 12 jaar in Nederland en dus ook bij TCR.

De KNLTB heeft voor de jeugd namelijk een nieuw programma ontwikkeld, genaamd Tenniskids, waarbij zich ook TC Rhijenhof en Burgersdijk tennis hebben aangesloten.   

Binnen het Tenniskids programma komt een nieuwe klasse-indeling in leeftijden en tennis-niveau, die gekoppeld wordt aan de kleuren Rood, Oranje, Groen en Geel van het Tenniskids programma.

  • Rode tennis kids, 6-9 jaar, zachte rode bal, kleine baan
  • Oranje tenniskids, 8 – 11 jaar, iets hardere oranje bal , 3/4 baan
  • Groene tenniskids, 11-12 jaar, nog hardere groen bal, hele baan.

Ervaren groene kinderen spelen in de laatste fase met de gewone, harde gele bal Door de grootte van de banen en de hardheid van de ballen mee te laten groeien met  de leeftijdscategorieën en kleurgroepen van Tenniskids, wordt tennis voor de jeugd tot en met 12 jaar aantrekkelijker gemaakt.
Kinderen zullen eerder plezier gaan beleven aan het spelletje en krijgen tegelijkertijd meer tijd om de specifieke aspecten van het spel onder de knie te krijgen. Daarnaast wordt er invulling gegeven aan de vraag van ouders om naast de trainingen, voor de jeugd ook andere leuke evenementen en zelfs wedstrijdjes  (met een aangepaste puntentelling) te organiseren.

Ook wordt er 1 keer per maand op zondagmorgen door Rood en Oranje competitie gespeeld. Meer informatie over de opzet en principes van Tenniskids en ook over de Tenniskids  competities kun je vinden in de volgende brochure of op de Tenniskids website.