Lidmaatschap

Informatie en voorwaarden betreffende het lidmaatschap van T.C. de Rhijenhof  

Het contactadres voor alle onderwerpen m.b.t. het lidmaatschap is: [email protected] t.a.v. Sandy van den Dungen Gronovius.  

Wil je:

 • Lid zijn van een gezellige club met mensen die allemaal van tennis houden?
 • Van 1 april tot 1 december elke dag van 09:00 tot 23:00 uur tennissen op de 14 gravelbanen van onze mooie park? (oktober en november tot 22.00 uur)
 • Meerdere dagen van de week kunnen meedoen met rackettrekken?
 • Meedoen met de laddercompetitie?
 • Tegen een gereduceerd tarief jeugdtrainingen krijgen van Burgersdijk Tennisschool?
 • Meedoen aan verschillende thematoernooien van onze club?
 • Meedoen aan ons eigen clubtoernooi?
 • Officieel lid zijn van de KNLTB, waardoor je je in kunt schrijven voor “Open” toernooien van andere clubs?
 • Meedoen met de KNLTB voorjaars- en herfst competitie?
 • Gebruik maken van de faciliteiten van de KNLTB? Bekijk de website van de KNLTB voor de voordelen.
 • Korting op de huur van een binnenbaan van Sportcentrum de Rhijenhof tijdens daluren (werkdagen 9-17 uur, zaterdag en zondag tot 17.00 uur)  

Tennis voor de jeugd 
Tenniskids is hét KNLTB-tennisprogramma voor kinderen tot en met 12 jaar. Met speciale ballen, rackets, banen en oefeningen leren kinderen de sport razendsnel te spelen. Kinderen wordt direct in een team met leeftijdsgenootjes geplaatst. Zo maken ze snel nieuwe vriendjes en werken ze samen naar duidelijke doelen toe. Samen spelen en plezier hebben; daar draait het om bij Tenniskids!

Actie: Word nu lid van Tennisclub de Rhijenhof
 Een eenmalige actie voor de jeugd t/m 17 jaar die in het huidige zomerseizoen les heeft bij Burgersdijk tennis op de Rhijenhof, maar nog geen lid is van Tennisclub de Rhijenhof.
Je kunt nu lid worden van Tennisclub de Rhijenhof (TCR) voor het seizoen 2024 voor slechts 39 euro! 

Kleuren en leeftijden 
Het Tenniskids programma bestaat uit verschillende fases: Blauw, Rood, Oranje en Groen. Voor de allerjongste jeugd is er Tenniskids Blauw. Daarna stroom je door naar Rood, Oranje en uiteindelijk Groen. Na Groen is een kind helemaal klaar om met de bekende gele bal op een hele baan te tennissen. Het doel van Tenniskids is om kinderen zo snel mogelijk het spel te laten spelen.

Wedstrijdjes spelen 
Naast leuke en uitdagende trainingen kunnen kinderen die tennissen in Tenniskids het hele jaar door wedstrijdjes spelen. Zo kunnen ze meedoen aan de Tenniskids competitie of zich inschrijven voor een Tenniskids toernooitje. Het maakt niet uit of een kind al langer tennist of net begonnen is: er zijn competities en toernooitjes voor iedereen! Het leuke aan wedstrijdjes spelen is, is dat het niet alleen gezellig is, maar dat kinderen zo ook steeds beter worden. Zo krijgen ze nog meer plezier in tennis.

e-mailadres voor informatie nieuwe jeugdleden: [email protected]

Lidmaatschap
In de periode 1 april tot 1 december kan buiten op de 14 gravelbanen gespeeld worden. Ieder jaar wordt het lidmaatschap automatisch verlengd. 

Lid worden?
Je wordt lid door dit formulier in te vullen en te verzenden. Een papieren aanmeldingsformulier kan eventueel bij de ledenadministratie worden aangevraagd.  

Als het lidmaatschap wordt aangevraagd door een minderjarige, dan dient de aanvraag mede ondertekend te zijn door een ouder of voogd.

De jaarlijkse contributienota wordt in maart via automatische incasso door de penningmeester geint. Voorafgaand aan de afschrijving, ontvang je per e-mail hierover een bericht. 

Aanmelding tijdens het seizoen
Je bent het hele jaar welkom om lid te worden, ook als het tennisseizoen al in volle gang is. In dat geval betaal je de contributie naar evenredigheid. Bij nieuwe jeugdleden wordt geprobeerd nog een leuk team voor de competitie te vinden.  

Lidmaatschapspas
Bij het lidmaatschap hoort de KNLTB lidmaatschapspas. Met deze pas kun je een baan afschrijven in het digitale afhangsysteem. Tevens is de pas handig om bij toss gelegenheden mee te nemen zodat de indelingen gemaakt kunnen worden.

Daarnaast hoort de pas bij officiële wedstrijden zoals toernooien en competitie getoond te kunnen worden. Op de pas komt je foto te staan.  

Lidmaatschapsbedragen tennisseizoen 2024

Inschrijfgeld senioren                                                                             €   22,50
Inschrijfgeld junioren                                                                              €  12,50
    

Contributie Senioren (vanaf 18 jaar)                                                     € 217,50
Contributie studentleden                                                                       € 142,90
Contributie Junioren (vanaf 13 t/m 17 jaar)                                          € 137,50
Contributie Pupillen (vanaf 7 t/m 12 jaar)                                             €  99,40  
Eenmalige actie Burgersdijk Tennis (2024)                                         €  39,00  

Competitiebijdrage senioren (vrijdagavond) per team                       € 150,00
Competitiebijdrage senioren (zaterdag – zondag) per team             € 125,00
Competitiebijdrage jeugdleden per persoon                                       €   25,00

De leden hebben het recht om drie keer per jaar een introducé (e) te laten spelen. Dit kan van maandag t/m zondag van 09:00 uur tot 18:00 uur.  

Daartoe dient het lid een introductiepas te kopen bij de administratie of de bar. De kosten voor introductie zijn € 7,00 per keer per persoon boven de 17 jaar en € 5,00 voor personen t/m 17 jaar.  

De introductiepas is slechts voor één dag geldig en kan op werkdagen na 18:00 niet worden gebruikt.  

Blessureregeling
Op individuele basis kan beoordeeld worden of het lidmaatschap tijdens een blessure bevroren kan worden. De blessure dient wel direct gemeld te worden bij de penningmeester). Het lidmaatschap wordt bevroren en de contributie wordt naar rato gecompenseerd in het volgende seizoen.  

Meldingen achteraf worden niet in behandeling genomen.  

Opzeggingen
Opzeggen van het lidmaatschap kan alleen schriftelijk (voor 1 december van het lopend jaar) per brief of per e-mail aan de ledenadministratie. Na opzegging van het lidmaatschap ontvang je binnen twee weken een bevestiging. Ontvang je geen bevestiging, dan dien je zelf na te gaan bij de ledenadministratie of je brief of e-mail goed ontvangen is.