Lidmaatschap

Informatie en voorwaarden betreffende het lidmaatschap van T.C. de Rhijenhof  

Het contactadres voor alle onderwerpen m.b.t. het lidmaatschap is: [email protected] t.a.v. Sandy van den Dungen Gronovius.  

Wil je:

 • Lid zijn van een gezellige club met mensen die allemaal van tennis houden?
 • Van 1 april tot 1 december elke dag van 09:00 tot 23:00 uur tennissen op de 14 gravelbanen van onze mooie park? (oktober en november tot 22.00 uur)
 • Meerdere dagen van de week kunnen meedoen met rackettrekken?
 • Meedoen met de laddercompetitie?
 • Tegen een gereduceerd tarief jeugdtrainingen krijgen van Burgersdijk Tennisschool?
 • Meedoen aan verschillende thematoernooien van onze club?
 • Meedoen aan ons eigen clubtoernooi?
 • Officieel lid zijn van de KNLTB, waardoor je je in kunt schrijven voor “Open” toernooien van andere clubs?
 • Meedoen met de KNLTB voorjaars- en herfst competitie?
 • Gebruik maken van de faciliteiten van de KNLTB? Bekijk de website van de KNLTB voor de voordelen.
 • Korting op de huur van een binnenbaan van Sportcentrum de Rhijenhof tijdens daluren (werkdagen 9-17 uur, zaterdag en zondag tot 17.00 uur)  

Tennis voor de jongste jeugd 
Tenniskids is hét KNLTB-tennisprogramma voor kinderen tot en met 12 jaar. Met speciale ballen, rackets, banen en oefeningen leren kinderen de sport razendsnel te spelen. Kinderen wordt direct in een team met leeftijdsgenootjes geplaatst. Zo maken ze snel nieuwe vriendjes en werken ze samen naar duidelijke doelen toe. Samen spelen en plezier hebben; daar draait het om bij Tenniskids!

Kleuren en leeftijden 
Het Tenniskids programma bestaat uit verschillende fases: Blauw, Rood, Oranje en Groen. Voor de allerjongste jeugd is er Tenniskids Blauw. Daarna stroom je door naar Rood, Oranje en uiteindelijk Groen. Na Groen is een kind helemaal klaar om met de bekende gele bal op een hele baan te tennissen. Het doel van Tenniskids is om kinderen zo snel mogelijk het spel te laten spelen.

Wedstrijdjes spelen 
Naast leuke en uitdagende trainingen kunnen kinderen die tennissen in Tenniskids het hele jaar door wedstrijdjes spelen. Zo kunnen ze meedoen aan de Kia Tenniskids competitie of zich inschrijven voor een Tenniskids toernooitje. Het maakt niet uit of een kind al langer tennist of net begonnen is: er zijn competities en toernooitjes voor iedereen! Het leuke aan wedstrijdjes spelen is, is dat het niet alleen gezellig is, maar dat kinderen zo ook steeds beter worden. Zo krijgen ze nog meer plezier in tennis.

e-mailadres voor informatie nieuwe jeugdleden: [email protected]

Lidmaatschap
In de periode 1 april tot 1 december kan buiten op de 14 gravelbanen gespeeld worden. Ieder jaar wordt het lidmaatschap automatisch verlengd. Graag maken wij de nieuwe leden meteen wegwijs in de vereniging. Hiervoor hebben wij de welkomstbrochure gemaakt. Hierin staan meerdere activiteiten waarvoor je je als nieuw lid direct kan opgeven.  

Lid worden?
Het lidmaatschap wordt verkregen door dit formulier in te vullen en te verzenden. Een papieren aanmeldingsformulier kan eventueel bij de ledenadministratie worden aangevraagd.  

Als het lidmaatschap wordt aangevraagd door een minderjarige, dan dient de aanvraag mede ondertekend te zijn door degenen die de ouderlijke macht of voogdij uitoefenen.  

De jaarlijkse contributienota wordt in maart via automatische incasso (veerplicht) door de penningmeester geindt. Er wordt een bericht verzonden via email.  

Aanmelding tijdens het seizoen
U bent ook van harte welkom om tijdens het seizoen lid te worden. In dat geval betaalt u de contributie naar evenredigheid. Bij nieuwe jeugdleden wordt geprobeerd nog een leuk team voor de competitie te vinden.  

Lidmaatschapspas
Bij het lidmaatschap hoort de KNLTB lidmaatschapspas. Met deze pas kunt u een baan afschrijven in het digitale afhangsysteem. Tevens is de pas handig om bij toss gelegenheden mee te nemen zodat de indelingen gemaakt kunnen worden.

Daarnaast hoort de pas bij officiële wedstrijden zoals toernooien en competitie getoond te kunnen worden. Op de pas hoort uw foto te staan.  

Lidmaatschapsbedragen tennisseizoen 2024

Inschrijfgeld senioren                                                                           €   22,50
Inschrijfgeld junioren                                                                            €   12,50
    

Contributie Senioren (vanaf 18 jaar)                                                  € 217,50
Contributie studentleden                                                                     € 142,90
Contributie Junioren (vanaf 13 t/m 17 jaar)                                      € 137,50
Contributie Pupillen (vanaf 7 t/m 12 jaar)                                        €  99,40  

Competitiebijdrage senioren (vrijdagavond) per team                  € 150,00
Competitiebijdrage senioren (zaterdag – zondag) per team         € 125,00
Competitiebijdrage jeugdleden per persoon                                   €   25,00  

De leden hebben het recht om drie keer per jaar een introducé (e) te laten spelen. Dit kan van maandag t/m zondag van 09:00 uur tot 18:00 uur.  

Daartoe dient het lid een introductiepas te kopen bij de administratie of de bar. De kosten voor introductie zijn € 7,00 per keer per persoon boven de 17 jaar en € 5,00 voor personen t/m 17 jaar.  

De introductiepas is slechts voor één dag geldig en kan op werkdagen na 18:00 niet worden gebruikt.  

Blessureregeling
Op individuele basis kan beoordeeld worden of het lidmaatschap tijdens een blessure bevroren kan worden. De blessure dient wel direct gemeld te worden bij de penningmeester via email ([email protected]). Het lidmaatschap wordt bevroren en de contributie wordt naar rato gecompenseerd in het volgende seizoen.  

Meldingen achteraf worden niet in behandeling genomen.  

Opzeggingen
Opzeggen van het lidmaatschap dient altijd schriftelijk (voor 1 december van het lopend jaar) per brief of per mail gedaan te worden bij de ledenadministratie ([email protected]). Na opzegging van het lidmaatschap ontvangt u een bevestiging binnen twee weken.

Wanneer dit niet het geval is, dan is het aan u om nog navraag te doen.